VECKA 29
Torsdag
17
maj
BT-annons
2017-12-16
photo


Update: Oriflame
För några veckor sedan tog vi in Oriflame till kanalportföljen och tidigare topp nu testas bör man ta hem halva vinsten och flytta upp stop loss till break even.
[image]

[image]
Oriflame. Dagsgraf.


Vi kan inte ha rätt i varje affär och därför måste vinsten maximeras de gånger då det går bra, så att det finns kapital att täcka förlusterna med. I Oriflame har det börjat bra, men vi har inte sett slutet ännu.

Tidigare topp återtestas just nu, uteblir en högre innebär det att köparna är svagare nu än vid tidigare och då har vi lite intresse av att behålla en köpt position.

Men om vi får en etablering över tidigare topp, bekräftas trenden åter som stigande och vi kan sikta på mål 2.

En komplett strategi innehåller inte bara regler för entré, utan behandlar också riskhantering. Enligt BT-kanalen skall halva vinsten säljas vid mål 1 och då skall också stop loss flyttas upp till break even.

Det är vad vi gjort i Oriflame, resultatet blir att vi har tagit bort risken i denna position och kan såldes lägga den åt sidan i väntan på mål två eller stoppen.

Rekommendationen i Oriflame blir: Vinsthemtagning, aktien är inte intressant för köp i dag, passeras inte tidigare topp är trenden hotad och får vi en högre, är det för sent att köpa.

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
09-05-12
Oriflame: köpt!
09-04-21
Oriflame: följ trenden
09-04-08
Oriflame: köp med trenden
09-02-10
Oriflame: köpläge!


Henrik Hallenborg
hallenborg@morningbriefing.se
 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2