VECKA 29
Torsdag
17
maj
BT-annons
Utbildningar
BT Börsguru
Lär dig trejdningens grunder med vår heltäckande kombiutbildning! Kurshäftet "Lär dig hitta rätt på börsen" samt fem online-lektioner och möjlighet till coachning via e-post. Inga förkunskaper krävs. Läs mer addplus
Strategisk nybörjarkurs i börshandel
Kurs i teknisk börshandel

Teknisk börshandel använder s.k. kvantitativa modeller för att hitta en "edge", en fördel i marknaden. Med en teknisk modell behöver man inte gissa åt vilket håll marknaden kommer att gå. Man vet redan i förväg hur man skall agera i varje tänkbar situation. Ett köp eller en blankning görs först när en "sättupp" bildats, ett mönster vi handlar efter om och om igen.

BT Börsguru är en strategiskt inriktad kurs i teknisk handel, utvecklad för att ta nybörjare direkt in i finansmarknaden, för på egen hand besluta om köp eller sälj. Det är också en kurs som fokuserar på strategier, varför den är aktuell även för den med lite mer erfarenhet av marknaderna som kanske söker nya idéer och modeller.
 
Kursen tar inte bara upp tekniska sättupper. För att en strategi skall vara komplett behöver den innehålla riktlinjer för att hantera risken och bemästra de psykologiska hinder som aktiv börshandel bjuder på.

Lektionsupplägg
 • Börspsykologi: marknaden och du – få en inblick i det sociala spelet i marknaden
 • Strategi – få kännedom om olika handelsmodeller
 • BT-GURU SÄTTUPP – lär dig en enkel vinnande strategi för börshandel
 • Riskhantering – lär dig hantera den risk som aktiehandel innebär
 • BT-GURU SÄTTUPP – bemästra strategin och bli din egen guru!
Detta får du lära dig i kursen BT Börsguru:

Kursen består av  fem lärarledda lektioner om ca 60 minuter. Vaje lektion avslutas med en läxa och lite hemarbete för att du snabbare skall ta till dig utbildningen och nå dina mål. Uppgifterna kan skickas in via mejl för kommentarer och support om det är några oklarheter.

Lektion 1

Första lektionen kommer att behandla börsens psykologi. Målet är att du skall få en inblick i det sociala spelet i marknaden, förstå att det är skillnad på ”experter” och experter. Det är viktigt att förstå att ens egna känslor är det största hindret mot framgång på börsen. Vi understryker nödvändigheten av att ha en plan samt svårtillämpade självklarheter som t.ex. att det är viktigare att tjäna pengar än att ha rätt. Efter lektion ett kommer du också vara väl medveten om de risker som en aktiv börshandel innebär.

Lektion 2

I den andra lektionen ligger fokus på strategi. Det är viktigt att förstå vad en strategi egentligen är för att kunna följa den. Alla aktörer på börsen ställs inför ett vägval; fundamental analys (FA) eller teknisk analys (TA). Man kan ta en väg eller ta båda. Vi går igenom skillnaderna mellan de olika sätten att närma sig marknaden och förklarar några olika handelsmodeller. Lektionen avslutas med en kort introduktion till BT Guru-sättuppen.

Lektion 3

Den tredje lektionen behandlar BT-guru-sättupp. Vi tar ett steg i taget och går igenom de olika moment som ligger till grund för strategin. Efter lektion tre kommer du att ha mycket god kännedom om BT Guru-sättuppen och på egen hand kunna avgöra köp- och säljbeslut samt placera ut stop loss, nödutgång, och mål för affären. Strategin är enkel, men effektiv, den kräver varken något speciellt chartprogram eller någon speciell mäklare. Det är en modell för alla, på kort eller lång sikt, från 5 minutersgraf till dagsgraf.

Lektion 4

En komplett handelsmodell innehåller en strategi för att hantera risken. Riskhantering är viktigare än vad, var och när man köper eller säljer. Utan kontroll på risken är det svårt att handla även med den bästa och mest beprövade av strategier. Efter lektion fyra kan du tryggt och lugnt hantera den risk som aktiehandel för med sig samt förstå vad en hög- resp lågriskstrategi innebär.

Lektion 5

Efter den femte och sista lektionen kan du BT Guru-sättupp som ett rinnande vatten! Aldrig mer behöver du lyssna till någon annans åsikt eller söka efter en ny strategi. Med BT Börsguru har du grunden för en modell som du sedan kan vidareutveckla i takt med växande erfarenhet. Du kommer att kunna ta ut intressanta sättupper och hantera entré och exit helt själv. Fri från alla andras åsikter kan du själv bestämma vad som är intressant och när tajmingen för entré är god. Efter den femte lektion kommer du helt enkelt att kunna vara din egen Börsguru.

Videopresentation

Inför inspelningen av utbildningen gjordes en 24 minuters lång presentation av kursen som som publicerades på Youtube.

Här kan du se i detalj vad kursen innehåller.

E-bok

Börstjänaren har tagit fram ett unikt kompendium, Hitta Rätt på Börsen, som på 49 sidor ddokumeterar kursen, och inte minst presenterar BT Guru sättupp – en komplett teknisk strategi dvs. när man entré och exit skall göras, i vilka marknader och hur mycket som skall riskeras per trejd.

Strategin är "beprövad", vilket innebär att kursledarna själva handlar med denna modell dagligen i olika tidsintervaller från dagsgraf ned till en 5-minutersgraf.

http://www.borstjanaren.se/images/article_images/img4/qq1.png http://www.borstjanaren.se/images/article_images/img4/qq2.png

Klipp från E-boken "Hitta rätt på Börsen!", klicka på bilderna för en förstorning.

Författare till kursliteraturen är Henrik Hallenborg och Thomas Sandström. Boken tar upp de tre viktiga delarna för en framgångsrik handel: psykologi, strategi och risk. God insikt i de tre handelsaspekterna är avgörande för hur du kommer att lyckas på börsen. Det räcker inte med en strategi, du måste också kunna hantera känslorna under perioder när det inte går så bra, och när det går riktigt bra! Och utan kontroll på risken är det lätt att en eller några få affärer raderar ut en lång serie med vinster.
 
I "Hitta rätt på Börsen" går vi igenom en strategi för riskhantering som ökar positionerna när det går bra och minskar dem under dåliga perioder, sk draw downs. Teoretisk sett kan depån då aldrig gå till noll eller raderas ut.
 
Med en strategi för att köpa och sälja samt en för att hantera risken måste man också hantera sig själv, förstå vikten av att följa regler och inte lockas till att handla på kännslor och vad man själv tror.

Det enda som krävs för att tjäna på börsen är EN strategi t ex. BT-guru sättuppen. Med några enkla justeringar kan man dock gå vidare och göra en egen strategi med denna modell som grund. Vårt mål med denna kurs är att göra varje deltagare självständig.

Om kursledarna

Kursen är framtagen av Henrik Hallenborg och presenteras av Thomas Sandström med kursförfattaren som bisittare och expertkommentator.

Henrik Hallenborg är med en amerikansk "Series 3-examen” Commodity Trading Advisor (CTA) och medlem i NFA (National Futures Association). Med en aktiv kapitalförvaltning i USA är han reglerad av CFTC (Commodity Furures Trading Commission), den amerikanska motsvarigheten till svenska finansinspektionen för terminshandel.

Henrik skriver dagligen artiklar om marknaden och trading på webbplatsen Börstjänaren (www.borstjänaren.se) och är ansvarig för HASAFUMAs (Hallenborg & Sandström Fund Management AB) kapitalförvaltning.

Thomas Sandström fil. mag. (i litteraturvetenskap, idéhistoria och filosofi, med universitetsstudier även i matematik, fysik, juridik och nordiska språk) har mångårig erfarenhet som marknadsförare och egenföretagare. Grundade Börstjänaren tillsammans med Henrik Hallenborg 2006 och arbetar idag som VD för bl.a. Morningbriefing Börstjänaren AB, Börstjänarfolket 2013 AB och HASAFUMA.

På Börstjänaren är Thomas ansvarig för webbutveckling, kundsupport, utbildningar och business relations m.m.

Henrik Hallenborgs förvaltningsresultat presenteras på sajten www.hasafuma.com där det även går att läsa en lite utförligare presentation av Henrik Hallenborg och Thomas Sandström som båda driver förvaltningsföretaget HASAFUMA AB.

I BT Börsguru-paketet ingår:
 • Hitta rätt på Börsen – en E-bok i pdf-format på 49 sidor
 • 5 inspelade lektioner
 • Strategi för teknisk handel
 • Support via mejl
Leverans

Leverans sker via en länk i ett mejl där materialet kan laddas ned bara någon minut efter beställningen.

(OBS! Om du inte får något mejl – kolla spamfilter och skräppostlåda!)

Frågor

Frågor om kursen kan med fördel ställas på vårt webinarium Trejdingklubben Online onsdagar kl 20.00. Det går också bra att ställa frågor i vårt Forum och via Kontakta oss/Fråga BT.

 
 
Beställning
 
 • 1 st 4 999
  KR
  Pris (inkl. moms)
 
Produkter i samma kategori:
 • 4 999 KR
  Lär dig handla råvaror
  Lär dig allt du behöver veta för att handla med råvaror som guld, silver, koppar, olja, naturgas, vete, sojabönor, palladium, platina, bomull, socker, kaffe, majs, havre och köttprodukter!
  LÄS MER
 •  
 • 3 995 KR
  En komplett utbildning – kursbok + video
  "Dagshandel med Hallenborg" är ett 52-sidigt pdf-häfte som sammanfattar Henrik Hallenborgs daytradingstrategier. Med häftet följer en inspelning av en livetradingsession, där strategierna tillämpas under en hel handelsdag. Sammantaget är Dagshandel med Hallenborg en utmärkt introduktion till avancerad professionell daytrading!
  LÄS MER
 •  
 • 999 KR
  Matig minikurs – trejda utbrott som vänder trenden
  Utbrottshandel 1-2-3 är en effektiv sättupp för både aktiv handel och analys av marknaden.
  LÄS MER
 •  
 • 499 KR
  Matig minikurs – trejda tillfällig svaghet
  I en marknad som trendar kan man applicera strategier för en avslappnad rekylhandel. Lär dig hur man gör i vår matiga minikurs bestående av ett kompendium och en lektion.
  LÄS MER
 •  
 • 999 KR
  Ingår i "Matiga minikurser i börsstrategi"
  I minikursen Utbrottshandel Räjong går vi igenom hur man handlar konsolideringar, dvs prisformationer där en marknad rört sig sidledes.
  LÄS MER
 •  
 • 999 KR
  Matig minikurs – trejda toppar och bottnar
  I denna kurs får du lära dig att på ett kontrollerat sätt gå mot trenden och bottenfiska med divergenser när marknaden nått extrema nivåer.
  LÄS MER
 •  
 • 1 599 KR
  Rekylhandel, Divergenshandel, Utbrottshandel Räjong och Utbrottshandel 1-2-3.
  Paketpris på kurserna Rekylhandel, Divergenshandel, Utbrottshandel Räjong och Utbrottshandel 1-2-3. Köp och ladda ned direkt!
  LÄS MER
 •  
 • 499 KR
  Grundkurs i hävstångstrejdning
  Börstjänaren erbjuder en unik utbildning i CFD-handel. Under fem lektioner får du lära dig allt du behöver veta för att lyckas i din handel av aktier, index, råvaror och valutor via det spännande hävstångsinstrumentet.
  LÄS MER
 •