VECKA 34
Torsdag
17
maj
BT-annons
Utbildningar
Råvarukung
Lär dig allt du behöver veta för att handla med råvaror som guld, silver, koppar, olja, naturgas, vete, sojabönor, palladium, platina, bomull, socker, kaffe, majs, havre och köttprodukter! Läs mer addplus
Lär dig handla råvaror
Kurs i råvaruhandel

Börstjänaren erbjuder en online-utbildning i råvaruhandel där du lär dig allt du behöver veta för att handla med råvaror, oavset tidigare erfarenhet.

Kursen vänder sig inte enbart till spekulanter, även producenter och konsumenter är välkomna! Nisses Rör får lära sig hur man tar en hedge (säkring) i kopparpriset och storbonden Petterson & Söner får tips om hur man kan sälja nästa års skörd redan idag!

Utöver spekulanter, producenter och konsumenter, kan även investerare dra nytta av vår kurs; kanske funderar du på att investera i guld eller olja på lång sikt?

På grund av lagerkostnader, försäkringar och räntor, är det inte alla råvaror som är lämpade för långsiktiga investeringar, men i guld och silver är terminen ett mycket kostnadseffektivt sätt att investera på 4-5 års sikt, eller mer.

Detta får du lära dig i kursen Råvarukung

Kursen Råvarukung går igenom hur råvarumarknaden fungerar, vilka dess aktörer är och vem som gör vad och varför. Först med full insyn i hur marknaden är uppbyggd kan man välja rätt instrument/derivat för att handla med råvaror. Råvarukung innehåller även enkla, men väl beprövade, strategier för hur man kan dra nytta av upp- och nedgångar i råvarumarknaden med både köp och blankningar.

Lektion 1

Första lektionen inleds med en mjukstart så att alla hänger med. Vi går igenom målen för kursen och pratar lite allmänt om råvaruhandel.

Kursmål för Råvarukung:
 • Förstå råvarumarknaden
 • Ha mycket god insikt i råvarumarknaden och dess aktörer
 • Förstå terminer, CFD:er och andra derivat
 • Lära sig matematiken bakom en termin
 • Kunna hantera hävstången och dra nytta av den
 • Känna till var man hämtar information om råvaror
 • Välja en handelsmodell för vidare studier 

Därefter pratar vi om olika typer av handelsmetoder för råvarumarknaden och vilka aktörer som är aktiva.

Lektion 2

I lektion 2 redogör vi för vad ett terminskontrakt är, hur det handlas och hur du kan "ta leverans" och köpa den fysiska råvaran. Det är terminens värdering som ligger till grund för CFD-kontraktets rörelser. Att känna till vilka råvaror man bör trejda och på hur lång sikt, är helt avgörande för om man lyckas i råvarumarknaden eller ej. En del råvaror har så höga lagringskostnader att långsiktig handel inte är lämplig.

Därefter tar vi upp hur CFD:er, optioner och andra certifikat är länkade till terminen samt pratar en del om vilka derivat man bör handla med.

Lektion 3

För den som jobbar med råvaror gäller det att ha en analysmodell som grund för sina affärer. Den tredje lektionen handlar om vad som fundementalt driver råvarupriserna och vi tittar lite snabbt på hur man kan använda grafanalys för att tajma köp eller sälj.

Lektionen behandlar också tillgång och efterfrågan, hur man med hjälp av terminskontraktens värdering kan se om det råder brist på en råvara, på kort eller lång sikt; en råvara där tillgången inte täcker efterfrågan på kort sikt går in i "backwardation" en så kallad inverterad marknad.

Lektion 4

Den fjärde lektionen handlar om val av handelsmodell. Fokus i denna lektion ligger på val av strategi; vi går igenom en serie med tekniska sättupper som kan användas vid råvaruhandel (men även andra aktivt handlade marknader som index, råvaror, valutor och aktier).

Vi förklarar också grunderna för en handelsstrategi; vad en strategi egentligen är och vad den bör innehålla för att vara komplett. Det enda som krävs för att tjäna på börsen är en fungerande strategi och att man följer den i ur och skur.

Lektion 5

Råvarumarknaden är känd för att vara högvolatil, men råvaror svänger i själva verket mindre än aktiemarknaden!

Det är instrumenten som råvaror handlas med som gör att marknaden känns volatil. En hög hävstång innebär hög risk för den som inte förstår instrumentet man handlar med. I femte lektionen går vi igenom den hävstång som ett terminskontrakt ger. Men räkneexempel visar vi i detalj hur terminerna för råvaror är uppbyggda.

Det har nu också blivit dags att introducera CoT-indexet, Commitment of Traders, som visar vem som gör vad i terminsmarknaden dvs. vilka positioner hedgefonder har, mindre aktörer eller stora "commercials", som använder terminer som en hedge för att minska risken. Vi går också igenom olika kanaler där man kan finna mer information om råvaror.

Lektion 6

I sjätte lektionen tar vi upp två enkla, men mycket effektiva, tekniska strategier för råvaruhandel, som vi själva dagligen jobbar med. Med dessa sättupper kan man trejda CFD-kontrakt, certifikat eller terminer. Vi tar också upp alternativa placeringar i råvaror, som E-mini terminer, miNY terminer, E-micro termin, minifutures, warranter och optioner.

Vi visar hur råvaror trejdar lika fint intraday som i den dagsgraf, vilket betyder att det finns möjligheter för kortsiktig handel, daytrading. Med de strategier som presenteras kan man sedan välja om man vill jobba i en 5-minutersgraf, dagsgraf eller annat tidsintervall.

Störst fokus i den här lektionen ligger dock på att alla skall förstå de två tekniska modellerna som presenteras, för att sedan själv kunna applicera dem och därmed bli självgående. Det finns ingen som vet hur marknaden kommer att gå och därför är det ingen som kan ge bra råd. Bästa rådet är att följa en beprövad strategi där man inte behöver gissa sig till hur en marknad kommer att gå.

Lektion 7

Kursen avslutas med en genomgång av hur råvarumarknaden fungerar rent praktiskt. Det är ju inte bara spekulanter som köper; producenter och konsumenter är aktiva hedge-aktörer. Tack vare en aktiv handel, kan de lägga över risken på spekulanten. I sista lektionen visar vi hur det går till.

Vi går igenom hur Tjomme och Henkes Rör & Bizniz kan använda derivat i råvarumarknaden för att skydda sig mot prisförändringar i kopparpriset.

Denna lektion blir det en hel del räknande på terminer, där vi går igenom kontraktstorlek och positionens värde. Sedan pratar vi om spread trading där man tar position i samma råvara fast olika kontraktsmånader samt bull och bear spread.

Den sista lektionen avslutas med en genomgång av hur man köper guld och silver på lång sikt via termin för att ta leverans många år framöver, ett alternativ till att köpa den fysiska råvaran och lagra den "i madrassen".

Om kursledarna

Kursen är framtagen av Henrik Hallenborg och presenteras av Thomas Sandström med Henrik Hallenborg som bisittare/expertkommentator.

Henrik Hallenborg är med en amerikansk "Series 3-examen” Commodity Trading Advisor (CTA) och medlem i NFA (National Futures Association). Med en aktiv kapitalförvaltning i USA är han reglerad av CFTC (Commodity Furures Trading Commission), den amerikanska motsvarigheten till svenska finansinspektionen när det gäller terminshandel.

Henrik skriver dagligen artiklar om marknaden och trading på webbplatsen Börstjänaren (www.borstjänaren.se) och är ansvarig för HASAFUMAs (Hallenborg & Sandström Fund Management AB) kapitalförvaltning.

Thomas Sandström fil. mag. (i litteraturvetenskap, idéhistoria och filosofi, med universitetsstudier även i matematik, fysik, juridik och nordiska språk) har mångårig erfarenhet som marknadsförare och egenföretagare. Grundade Börstjänaren tillsammans med Henrik Hallenborg 2006 och arbetar idag som VD för bl.a. Morningbriefing Börstjänaren AB, Börstjänarfolket 2013 AB och HASAFUMA.

På Börstjänaren är Thomas ansvarig för marketing, business relations, utbildningar, kundsupport, webbutveckling m.m.

Henrik Hallenborgs förvaltningsresultat presenteras på sajten www.hasafuma.com där det även går att läsa en lite utförligare presentation av Henrik Hallenborg och Thomas Sandström och förvaltningsföretaget HASAFUMA AB.

I Råvarukung ingår:
 • Bli kung på råvaror – en E-bok i pdf-format, 85 sidor
 • 7 inspelad videolektioner
 • Tekniska modeller för råvaruhandel
 • Support via mejl
Leverans

Leverans sker via en länk i ett mejl där materialet kan laddas ned bara någon minut efter beställningen.

(OBS! Om du inte får något mejl – kolla spamfilter och skräppostlåda!)

Frågor

Frågor om kursen kan med fördel ställas på vårt webinarium Trejdingklubben Online onsdagar kl 20.00. Det går också bra att ställa frågor i vårt Forum och via Kontakta oss/Fråga BT.

Välkommen!
 
 
Beställning
 
 • 1 st 4 999
  KR
  Pris (inkl. moms)
 
Produkter i samma kategori:
 • 4 999 KR
  Strategisk nybörjarkurs i börshandel
  Lär dig trejdningens grunder med vår heltäckande kombiutbildning! Kurshäftet "Lär dig hitta rätt på börsen" samt fem online-lektioner och möjlighet till coachning via e-post. Inga förkunskaper krävs.
  LÄS MER
 •  
 • 3 995 KR
  En komplett utbildning – kursbok + video
  "Dagshandel med Hallenborg" är ett 52-sidigt pdf-häfte som sammanfattar Henrik Hallenborgs daytradingstrategier. Med häftet följer en inspelning av en livetradingsession, där strategierna tillämpas under en hel handelsdag. Sammantaget är Dagshandel med Hallenborg en utmärkt introduktion till avancerad professionell daytrading!
  LÄS MER
 •  
 • 999 KR
  Matig minikurs – trejda utbrott som vänder trenden
  Utbrottshandel 1-2-3 är en effektiv sättupp för både aktiv handel och analys av marknaden.
  LÄS MER
 •  
 • 499 KR
  Matig minikurs – trejda tillfällig svaghet
  I en marknad som trendar kan man applicera strategier för en avslappnad rekylhandel. Lär dig hur man gör i vår matiga minikurs bestående av ett kompendium och en lektion.
  LÄS MER
 •  
 • 999 KR
  Ingår i "Matiga minikurser i börsstrategi"
  I minikursen Utbrottshandel Räjong går vi igenom hur man handlar konsolideringar, dvs prisformationer där en marknad rört sig sidledes.
  LÄS MER
 •  
 • 999 KR
  Matig minikurs – trejda toppar och bottnar
  I denna kurs får du lära dig att på ett kontrollerat sätt gå mot trenden och bottenfiska med divergenser när marknaden nått extrema nivåer.
  LÄS MER
 •  
 • 1 599 KR
  Rekylhandel, Divergenshandel, Utbrottshandel Räjong och Utbrottshandel 1-2-3.
  Paketpris på kurserna Rekylhandel, Divergenshandel, Utbrottshandel Räjong och Utbrottshandel 1-2-3. Köp och ladda ned direkt!
  LÄS MER
 •  
 • 499 KR
  Grundkurs i hävstångstrejdning
  Börstjänaren erbjuder en unik utbildning i CFD-handel. Under fem lektioner får du lära dig allt du behöver veta för att lyckas i din handel av aktier, index, råvaror och valutor via det spännande hävstångsinstrumentet.
  LÄS MER
 •