VECKA 29
Torsdag
17
maj
BT-annons
2017-12-16

¿QUE PASA II?

Det talas om att insiders nu säljer, men statistiken kan läsas på många sätt och just nu ser det ut som att de köper mycket mindre relativt vad de säljer.

[image]

MYCKET SNACK OM INSIDERS GÖRANDEN OCH LÅTANDEN ?


Det slås upp stort att insiders i USA säljer? Detta är en sanning med modifikation. Insiders har köpt tungt vid varje större nedgång sedan oktober 2008.

Detta innebär att de nu, mer eller mindre, köpt färdigt. Detta talar inte för att en ny börsnedgångsperiod har startat, vilket en del verkar tro.

Statistiken kan användas på många sätt. Just nu ser det ut som att de köper mycket mindre relativt vad de säljer. Ovan har ni förklaringen.

NATURGAS (de enda riktigt billiga som är kvar)
Insiders köpte tungt i naturgasproducenter i slutet av februari/början av mars. Naturgas tenderar att bottna tidigt på våren, då besvikna investerare tycker att vinteruppvärmningssäsongen är så långt borta (det är den tyvärr inte, njut av våren & sommaren så länge de varar).

Naturgaspriset är rekordlågt relativt oljepriset. Detta kommer att rätta upp sig. Om inte förr så senare, dvs. senast till vintern. Bet on it!

VXO-FEAR
Absurd högt vid 40 trots att börsen stigit flera veckor = hälsosam skepticism.

Vad som händer nu på börsen (rekyl ned) är endast ett resultat av stor uppgång under kort tid. Den blev överköpt och tappade fart, helt enkelt.

KRONAN
Euro har brutit ned mot SEK. 9,50 kr "next stop"?

Kom ihåg att Eurolandet är totalt genompolitiserat och därför inte ett dugg bättre än gamla Svedala.

Kom också ihåg att "There is something rotten in the state of Euroland" då det innehåller Spanien, Irland, Italien, Portugal, Grekland.

Även Danmark, men till skillnad från på Hamlets tid är det inte "something rotten in the state of Denmark. Så vitt jag känner till åtminstone och framförallt relativt ovanstående nämnda länder.

Valutor, som ni vet, handlas ju alltid relativt varandra. Det är således endast en fråga vilken valuta som är minst dålig.


Göran Högberg
goran.hogberg@borstjanaren.se

Chatta med vår guru Göran Högberg! Är det något i hans texter som kan verka obegripligt, eller har du funderingar i största allmänhet, skriv då en fråga i vårt forum.

Göran Högberg är Börstjänarens kaxiga finansguru med oslagbart bred och djup inblick i och utblick över världsekonomin.

Fler krönikor finner du här!

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
BT-annons
BT-annons
 
Message: