VECKA 34
Torsdag
17
maj
BT-annons
2017-12-16

D/S Torm: køb!

[image]I dag hissar vi Dannebrogen i topp för det danska bolaget D/S Torm. Den starka positiva trenden gör att vi inte kan göra annat än att rekommendera köp. Men invänta först normala prisnivåer!

I dagens genomgång av Large Cap fastnade jag för det danska bolaget D/S Torm.

Den tekniska bilden är mycket positiv och kan entré göras till ett fördelaktigt pris, har vi en affär som ger en bra premie i förhållande till risken.


[image]
TORM. Veckograf.


I veckografen ovan kan vi se att den negativa trenden nu är bruten, samt att kursen har en bit kvar till det starka motståndsområdet runt 182 DKK.

Sedan början av mars har aktien stigit från 130 DKK till 175 DKK. Denna uppgång visar att trenden numera är positiv och då kursen avancerat i ett snabbt tempo, får vi se trenden som stark.

[image]
TORM. Dagsgraf med 18 EMA.


När vi analyserar dagsgrafen ser vi att den stigande trenden håller sig inom en stigande trendkanal.

Vid den övre linjen är aktien dyr, men billig vid det undre. Givetvis vill vi köpa billigt och sälja dyrt. Det innebär att vi inte skall köpa aktien i dag, eftersom kursen noteras vid den övre linjen.

Bästa entrénivå är när aktien är billig vid den undre linjen. Men i en starkt stigande trend är rekyler ned till reapriser få, därmed kan vi behöva köpa något högre, vid normala nivåer.

För att avgöra vad som är normalt eller inte kan vi använda oss av ett medelvärde för de senaste 18 dagarna. I grafen ovan representeras det värdet med en grön linje, som i dag noteras på 161 DKK.

Kan vi köpa vid denna nivå innebär det att vi gör entré vid normala nivåer i en starkt stigande trend. Men köper vi ovanför, på dagens nivå, gör vi entré på höga nivåer och hoppas således på att nuvarande trend är superstark.

Vi föredrar dock att jobba efter vår tradingsystem, som ger oss en entré vid 161 DKK.

Om aktien faller under den nedre linjen i trendkanalen, innebär det att den stigande trenden bryts. Då är aktiepriset inte längre billigt, utan dryt!

Därmed är den perfekta stop loss-nivån något under denna linje samt något under tidigare botten, vilket blir på 150 DKK. Vårt första mål ligger vid motståndet runt 182 DKK. Där kan uppgången tänkas stanna av och göra en paus.

Rekommendationen i D/S Torm blir: köp 1-2 DKK över 18 EMA.

Eftersom trenden är stigande, ökar medelvärdet för varje dag.

Köp: 162 DKK
Stop loss: 150 DDK
Mål: 182 DDK

Henrik Hallenborg
hallenborg@morningbriefing.se

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
BT-annons
BT-annons
 
Message: