VECKA 29
Torsdag
17
maj
BT-annons
2017-12-16

"Anty" på frammarsch!

HP Fallesen summerar tisdagens trejdingklubb där vi gick igenom strategin Anty.

Tisdagen den 10 mars Relative Strength Index (RSI)
Föregående tisdag fick vi ett förinspelat kursavsnitt då Henrik var på familjeutflykt.

Men det gick bra det med. Kvällens tema var indikatorn RSI. Det är en indikator som mäter styrkan i en trend. Här, precis som i MACD-indikatorn, letar vi efter divergenser. Värdena som vi ställer in på RSI kan vi anpassa efter vad som passar vår egen strategi.

Kort värde ger snabbare svängningar och fler förluster medan alltför långa värden gör att vi missar flera vinstaffärer. Som sagt, vi får prova oss fram och hitta det som känns bra för vår egen strategi. Sen följde en teknisk och matematisk genomgång av Thomas Sandström på hur RSI är uppbyggd och fungerar. Personligen är jag inte så intresserad av att kunna matematiken bakom en formel. Jag nöjer mig med att någon smart person har tänkt ut det hela och att det fungerar :-)

Kvällens lektion avslutades med att Henrik visade olika diagram med divergenser och var sättuppen var någonstans. Henriks visdomsord för kvällen var: "Är du tveksam på om det är rätt läge för entré enligt sättuppen, så hoppa över."

Tisdagen den 17 mars Stochastic (STO)
Ikväll var det "live" Hallenborg igen. Kvällens setup strategi var baserad på Stochastic. Den påminner mycket om RSI. Men innan vi gick in på den så hade Henrik en kort repetition på strategin BT VIP-sättuppen som är den "bas" strategi som vi använder oss av.

Kortfattat kan sägas att vi tradar i en 5 min graf och där vi går snabbt in och snabbt ut och bara är ute efter att fånga en liten kursrörelse i en etablerad trendkanal.

Därefter hade han sin sedvanliga skanning av marknaderna. Ikväll var det lite mer trendande än senast.

Det resulterade i att det blev entré i Nasdaq som idag var ledande i de korrelerande marknaderna S&P och Dow Jones. Spannmålen hade varit aktiva under dagen med flera intressanta entréer men nu var det lite för sent på dagen. Det visade sig nämligen att USA har redan gått över till sommartid men inte Europa (sker alltid sista lörd/söndag i mars månad). Man kan ju verkligen undra när vi i vår "utvecklade" värld ska lyckas sammordna oss på så pass simpla saker som att ha gemensam sommar/vintertid.

Henrik såg att australienska dollarindexet (Aussie) precis rekylerat mot medelvärdet och det blev entré direkt  med en säljorder. Crude oil var även den intressant och där placerades en order ut vid medelvärdet.

Sen var det dags för genomgång av STO-strategin "Anti" som bygger på en av Linda Raschke och Lawrence A. Connors strategier från deras bok Street Smart. Stochastic indikator finns i alla moderna tradingprogram. Den består av 2 kurvor med ett snabbt och ett långsamt medelvärde. 7 respektive 10 är standardinställning och enl. Henrik finns det ingen anledning att lägga tid på att försöka optimera dessa.

En köpsignal bildas när det långa medelvärdet befinner sig i stigande och det korta medelvärdet har sjunkit igenom det. Vi köper på första vändning upp av korta medelvärdet. Viktigt att låta föregående kursstapel stänga så att linjens vändningen upp är säkerställd. STO värdena kan "hoppa" fram och tillbaka en hel del och linje som pekar upp behöver inte peka upp vid stapelns stängning.

Väl inne i marknaden stannar vi bara en kort stund. Vi säljer på tredje stapeln efter entrén.

Kort är givetvis relativt. I en 5-min graf säljer vi efter 15 min. I en dagsgraf säljer vi efter tre dagar :-).

För säljsignal gäller samma sak, fast tvärt om.

Henrik avslutade sen kvällens lektion med lite reklam för den daytradingutbildning som startar idag (17/3) och som kommer pågå 6 tisdagskvällar framöver.

Vi hörs nästa tisdag
Solsken
HP

Läs mer om VIP-klubben här!

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
BT-annons
BT-annons
 
Message: