VECKA 34
Torsdag
17
maj
BT-annons
2017-12-16
photo


Köp vete på $5 per bushel!
Vetepriset har dalat fritt de senaste veckorna. Det är dags att gå in med bottenfiske, men för att göra entré, bör vi först invänta rätt nivå, vilket är $5 per bushel.

[image]
Vete. Dagsgraf.


Vete
Vete börjar åter igen bli intressant för handel, kursen har under juni fallit fritt och det bör snart vara dags för en motreaktion.

Vi skall dock inte försöka fånga en fallande kniv i dag, men vid stödet runt $5 per bushel kan man ge sig in i kortsiktiga spekulationer.

Den som köper stöd och säljer motstånd, bör agera vid första träffen.

Vete är köpvärt på $5 per bushel vid första träffen. Det innebär att vi rekommenderar ett köp om priset nu fortsätter ned till denna nivå, utan att först rekylera upp dvs kursen måste återta resan ned utan avbrott.

Eftersom priset tidigare vänt upp runt denna nivå, är det sannolikt att det kommer att ske igen. Men som vi konstaterat i tidigare analyser, är denna nivå avgörande. Inunder är det fritt från stöd och noteringar i detta område kan lätt leda till ett snabbt fall.

Bryts stödet är vi istället intresserade av en blankning.

Rekommendationen i vete blir: köp vid $5 per bushel på kort sikt, det finns då potential för en uppgång på 15 procent.

Nödutgången bör man placera vid $4.60 per bushel, det är dock svårt att ta ut nivåer i dag, då vår setup ännu inte är fullbordad.

Att ta position
Terminen har kortnamnet W, men i Sverige handlar man lättast med vete via ett börshandlat Open End certifikat. Dessa är noterade i svenska kronor:

OEC VETE ABN
OEV VETE ABN(Valutasäkrad)

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4