VECKA 34
Torsdag
17
maj
BT-annons
2017-12-16
photo


Vete: en andra chans!
Pristrenden i vete är starkt stigande, kursen befinner sig dock i en rekyl. Vår handelsmodell signalerar för köp och entré kan göras direkt på dagens nivå.

[image]
Vete. Dagsgraf.


För några veckor sedan analyserades vetepriset (läs analysen här), vi kom fram till en stigande trend samt ett köp. Första målet är nu träffas och stop loss bör ligga på break even i väntan på nästa nivå.

Den som missade att köpa får dock en andra chans i dag, trenden är fortfarande starkt stigande och då kursen nu rekylerar tillbaka är det bara att hoppa på tåget direkt, utan att tveka.

Dagens noteringar ligger vid snittvärdet för de senaste 18 dagarna, vilket vi anser vara normala nivåer i en stigande trend.

Eftersom köparna nyligen
gick in med god stridslyster och betalade extremt höga priser, långt över taket i den stigande trendlinjekanalen, är det troligt att de stöttar upp priset i den rekyl vi nu ser; många erbjuds att snitta ned till bättre priser.

I den kraftiga uppgången har volatiliteten ökat och därmed måste vi placera en stop loss relativt långt från entrénivån vid ett köp. Det är först vid 565 cent pb som grafen skiftar till negativ och därmed är det där stoppen bör ligga.

Ju högre upp i trenden desto bredare stop loss måste man använda, eftersom volatiliteten ofta ökar i takt med att allt fler aktörer ser trendriktningen.

Rekylen ned kan mycket väl fortsätta några dagar till och det visar sig att vi var för tidigt ute med ett köp. Men svaret på det får vi först i efterhand.

Väntar man med entré görs det med risk för att missa en fortsatt uppgång.

Rekommendationen i vete blir: köp, direkt på dagens kurs, runt medelvärdet för de senaste 18 dagarna, men pga ökad volatilitet är utgångspunkten är inte lika god som vid föregående analys.

Köp: 623 cent pb
Nödutgång: 565 cent pb
Mål 1: 670 cent pb
Mål 2: 750 cent pb

(I tidigare rekommendation har vi dock en stop loss runt 580 cent pb, men den är placerad efter vårt riskhanteringssystem och inte via grafen.)

Att ta position
Terminen har kortnamnet W men i Sverige handlar man lättast med vete via ett börshandlat Open End certifikat.

Stop loss placeras dock efter terminen och behöver inte vara automatiskt; träffas utsatt nivå gör man helt enkelt exit manuellt.

Börskod:
OEC VETE ABN
OEV VETE ABN(Valutasäkrad)

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4